.estp-changedby-essin a{color:#0040FF !important}
- برنامه ریزی تجهیز کارگاه
برنامه ریزی تجهیز کارگاه یکی از موضوعات خطیر در رابطه با مدیریت سایت اجرای پروژه میباشد که تاثیر چشمگیری در موفقیت کلی پروژه خواهد داشت. به کمک سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان، مدیر پروژه و پیمانکار میتوانند در مورد بررسی وسایل کمکی موجود و پیشنهادی، مسیرهای دسترسی، روش های تخلیه کارگاه در مواقع اضطراری و خطر، مسائل ایمنی، برنامه ریزی گودبرداری و شمع بندی، تعیین موقعیت جرثقیل و بالابرها، تعیین محلهای دپوی مصالح، نحوه جمعآوری آبهای سطحی و بسیاری از موارد دیگر بطور همزمان تصمیم گیری نمایند.
- برنامه زمان بندی و توالی عملیات ساخت
برنامه ریزی و زمانبندی عملیات ساختمانی یکی از مهمترین موضوعات فرایند کنترل و مدیریت ساخت در پروژه های عمرانی میباشد. این تلاشها در حین فرایند ساخت ادامه مییابد و بطور مداوم در تمام مراحل تحت نظر قرار میگیرد تا پروژه از مسیر صحیح خارج نشود. با اضافه کردن داده های برنامه زمانبندی به مدل اطلاعات ساختمانی سه بعدی، بعد چهارم که زمان میباشد، به آن اضافه می گردد. این مزیت، سیستم BIM را به ابزاری قدرتمند جهت طراحی بدل کرده است.
بدین ترتیب، بعد چهارم مدل یعنی زمان به دست اندرکاران پروژه این امکان را میدهد که قادر به تجسم برنامه زمانبندی پروژه شوند و عملاً متوجه گردند که توالی صحیح عملیات ساخت، تا چه حد در موفقیت کلی پروژه موثر است.
برنامه زمانبندی چهار بعدی یک ابزار توانمند برای مرحله بندی، هماهنگی و تبادل عملیات برنامه ریزی شده با پیمانکاران جزء، طراحان، کارفرمایان و سایر دست اندرکاران پروژه میباشد. تعیین برنامه زمانبندی با سیستم BIM باعث بهینه شدن توالی عملیات ساخت و مدیریت تدارکات پروژه میگردد [۲۹].
- تخمین هزینه ساخت
یکی از ویژگیهای اصلی سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) این است که هر جزء تعریف شده در آن، دارای اطلاعات مربوط به طول و عرض و ارتفاع و هر چیز دیگری که برای تخمین کمی پروژه لازم است، میباشد. بنابراین با بیرون کشیدن مصالح و اجزاء مدل و مرتبط کردن اطلاعات کمی آنها با برنامه های تخمین مالی در یک سیستم BIM، میتوان برآورد دقیقی از قیمت پروژه بدست آورد. در این سیستم، طرح و تخمین کمی پروژه به نحوی به هم وابسته میباشند که با اعمال کوچکترین تغییری در طراحی، اثرات کمی و مالی آن به راحتی برای تمام دست اندرکاران پروژه در همان لحظه قابل رویت است. بنابراین، به کمک سیستم BIM احتمال بررسی جلو افتادن طرح از هزینه پروژه و نهایتاً ورشکستگی پروژه بعید است .